top of page

Poletni roadtrip: 5.dan, Danska⇾ Norveška

Updated: Aug 20, 2023

Zjutraj se zbudiva obkrožena z Italijani in Nemci, pridružiti so se želeli tudi Čehi, ampak ni bilo več prostora. Park4night res združuje vse narode. Po zajtrku se zapeljeva do trajekta v Hirtshalsu in ker imava še nekaj časa, opreva avto, da bo lep za Norveško in tankava po danskih cenah.Na trajektu do maksimuma izkoristiva internet za objavo blogov in polnjenje vseh naprav. Veselje pa ne traja dolgo, saj Žigu majanje trajekta ne ustreza najbolj in se gre raje sprehajati po palubi, kjer mu poleg slabosti piha še veter, ampak mu še vseeno uspe mrkniti v enem izmed foteljev do konca vožnje. Ko prispeva v Kristiansand imava pred sabo okrog 4 ure vožnje, saj se želiva povzpeti na Preikestolen ter tam prespati za sončni vzhod. Na najino žalost, naju Norveško vreme zaenkrat ne mara preveč in nama zagode z deževno napovedjo. Odločiva se obiskati bližnje mesto Stavanger in se nato naslednji dan zgodaj zjutraj odpraviti na pohod. Ujame naju dež in skrijeva se v enega od kafičev v mestu.


Ker nama vreme ni bilo namenjeno, sva se ustavila v četrtem največjem mestu na Norveški- Stavanger in se sprehodila po slikovitih ulicah.

Ker Stavanger velja za enega najdražjih mest na Norveškem si privoščiva zgolj kavo, Žiga pa si ne more pomagati in si vseeno naroči še muffin. Po nekaj minutnem planiranju in brainstormanju kako se izogniti množicam in kje prespati, Žiga sprejme težko odločitev, ker Ana ne more razmišljati, ko je lačna. Zapeljeva se v bližino izhodišča, kjer je originalno prostora za 8 camperjev, parkiranih pa je ravno toliko in še 4 avtomobili, vključno z najinim. Ko dež končno malo poneh, si pripraviva italjansko mineštro iz konzerve in kruh. Sva namreč preveč lačna za karkoli drugega. Od celodnevne vožnje, sva utrujena in se kar hitro odpraviva spat. Čaka naju ponovno zgodnja budilka.


Comments


bottom of page