top of page

Poletni roadtrip: 21. dan, Henningsvær

Updated: Aug 20, 2023

Zaradi utrujenosti in vetrovnega hladnega vremena, sva se odločila, da je čas za rest day. Tako sva se zapeljala v Leknes, kjer je nekaj večjih trgovin in nakupila še nekaj hrane, saj sva si zaželela še kaj drugega kot pašto. Nato sva seveda obvezno zavila še v bližnjo kavarno, kjer sva se posladkala in ogrela ter na računalnik naložila fotografije. Po daljšem odmoru je bil čas za akcijo.

Odlična kavarna Huset Kafé v Leknesu, kjer sva jedla ene najboljših cimetovih rolic.

Z vmesnim postankom na farmi Hov, kjer si je Ana zaželela jahanja (ampak je bilo nažalost polno bookirano za 3 dni vnaprej!), sva se odpravila do mesteca Henningsvær, ki velja za Benetke Lofotov. Na poti do tja sva opazila tudi številne plezalce in malo so naju zasrbeli prsti in nama je bilo žal, da še midva nisva s seboj vezela plezalne opreme (pa sva se kmalu spomnila, da je tako in tako ne bi imela kam dat). Na parkingu pred mestom, ko je veter za nekaj minut ponehal, sva si pripravila božansko kosilo: polenovko, pire krompir ter solatko.
Hitro, ampak odlično kosilo, ki sva ga zmazala v nekaj minutah.

Sita sva nato odšla na sprehod po mestecu, ki ima nekaj zanimivih kavarn in restavracij ter ribiške hišice. Po sprehodu sva zavila nazaj do avta in opazovala nebo, ker je kazalo, da se bo mogoče zjasnilo. Kljub temu, da sva prisegla, da bova imela počitek, naju je zamikal hajk na bližnji hrib z razgledom na mesto. A oblaki so se vrnili in pohod na Festvågtind sva prihranila za naslednji dan.

Slikovito mestece Henningsvær, s številnimi odličnimi kavarnami in restavracijami.

Comments


bottom of page