top of page

Poletni roadtrip: 10. dan, Flåm

Updated: Aug 20, 2023

Že ob odhodu iz Bergna, nama je vreme postreglo z oblinim dežjem. Tudi napoved je kazala bolj slabo, zato sva se odločila, da dan nameniva vožnji do izhodišča za naslednji pohod in če se nama nasmehne sreča, končno prespiva na vrhu in dočakava sončni vzhod. Na poti sva si ogledala dva slapova, ki sta bila sicer lepa, ampak naju po čudovitih slapovih na Islandiji, nista ravno navdušila.

Sva pa bila toliko bolj navdušena nad WC-jem pri enemu izmed slapov Skjervsfossen, ki je bil prava majhna oaza in si lahko med tem, ko si opravljal potrebo (malo ali veliko), skozi okno preko celotne stene opazoval reko Storelvi. Zaradi spoštovanja zasebnosti, nisva naredila nobene slike, si ga pa lahko pogledate na internetu. Nato je sledila vožnja do mesta Flåm, kjer je Žiga našel še eno pekarno (lahko bi naredil vodič o najboljših skolebolle na Norveškem)- Flåm bakeri, kjer sva poskusila drobljenec s kozjim sirom in borovnicami ter sladoled iz kozjega mleka.

Ponovno sva se ustavila v pekarni, enostavno se ne morava naveličati okusnih norveških sladic.

Ker je deževalo, sva se zasedela za eno izmed miz pod dežnikom in izkoristila še brezplačen wi-fi. Dež tudi po eni uri ni ponehal in sprejela sva odločitev, da se zapeljeva do izhodišča in počakava ter se na vrh Bakkanosi odpraviva, v kolikor bo dež ponehal. Ko parkirava, najdeva majhno lopo, kamor si znosiva vso opremo za kuhanje- temu bi se reklo- improvise, adapt, overcome. Sledi kuhanje večerje- Ana si zaželi tople juhe, Žiga pa testenin. Kot da dan že tako ni šel po planu, nama je še juha skipela in je bila na koncu gobova s sprijetimi koščki. Tudi pri kuhanju pašte sva za zgostitev paradižnikove omake uporabila 10 dni star parmezan in seveda se noben od naju ni spomnil, da bi preveril ali je sploh še užiten. Ob vonju sva se zgrozila, saj je bil intenziven po plesnivem francoskem siru, ki ga ne želiš probat. Ker sva bila lačna, sva jed vseeno pojedla, sva pa potem preventivno vzela vsak en silicijev gel.

Po pospravljanju in prestavljanju stvari v avtu, sva šla spat v veselem pričakovanju naslednjega pohoda.

Comentarios


bottom of page