top of page

Poletni roadtrip: 1. dan, Ljubljana⇾ Nemčija

Updated: Aug 20, 2023


Budilka naju ob 5.00 izstreli iz postelje in čas je za urejanje še zadnjih detajlov. Če ni bilo do sedaj očitno, sva velika ljubitelja hrane - kar pomeni, da sva v že tako prepoln avto morala naložiti še 3 velike vrečke le-te. Tak, malo čez vrh, da sta vsebino v notranjosti držala oba ročaja (ne pozabiti, Žiga pravi, da ima rad izbiro). Aja, pa obvezno za na pot še ovsene kosmiče, če se jih slučajno v prihajajočih 30ih dneh ne bova dovolj pojedla, ter 8 sendvičev - za ziher. Po močnem zajtrku, sva pripravljena na 8h dolgo pot.

Tekom vožnje ves čas preverjava potovalni kovček ("trugo"), ki ga imava pritrjenega na strehi. Žiga je prvič nasploh montiral nosilce ter trugo, za nameček pa je bila ta, se razume, maksimalno napolnjena. Na enem izmed postajališč, kjer sva zagrizla v slastne domače sendvičke Anamarija izjavi: "Ne diraj leva dok spava".

Postanek v srednjeveškem mestecu Rothenburg naju je okrepčal s pravljičnimi uličicami in sladoledom! Kot fun fact: Tukaj je bil sneman del Harry Potterja, ki pa ni pristal v končni verziji filma in je del romantične ceste skozi južno Nemčijo.Dokaj monotono celodnevno pot po avtocesti sva namenila pravemu oddihu v ekokampu v Thulbi. Tokrat sva se malenkost posodobila, tako da sva večerjo pripravila na pravi kamp mizi, kuhalni plošči in za spremembo nisva jedla instant, toda sveže kuhane testenine!

Seveda sva že prvi dan potovanja, da ne bi bilo vse idealno, tik pred spanjem doživela neljubo presenečenje - skoraj vsi trajektk iz Danske do norveške so bili v naslednjih dneh polno zasedeni. Kar je pomenilo, da sva rabila malenkost preurediti načrte za obisk Danske in podaljšati postanek za približno dan in pol. Z rezerviranim trajektom zajadrava v potreben spanec za prihajajoč dan, ko je ponovno na meniju celodnevna vožnja.
Comments


bottom of page